yamas!

Jag var tröttare än någonsin när jag kom hem för två veckor sen men det är det värt. Var nog byggd på tzatsiki, pepperoni, fetaost, spaghetti och orgasmdrinkar efter den resan. SÅ god mat och fina drinkar. Är solbränd, utvilad (?), glad, fylld av nya minnen och nya bekantskaper.

Det har varit galet, det kan vi inte sticka under stolen med. Vi har tagit massvis med bilder, har inte ens vågat kolla på bilderna från sista kvällen då vi tog på alla och allt! Det var riktigt vilt. Fullt med lucifer, alkohol, dans, strippstång, massa hejdå och så jäkla kul. Som resten av veckan, har verkligen släppt loss som alla andra odrägliga svenskar på Rhodos. Jag tyckte att det var fint och allt men.. jag vill faktiskt inte festa med svenskar på min semester, kunna prata svenska eller besöka svenska restauranger. Jag åker utomlands för att uppleva något som inte finns hemma, träffa människor med annorlunda bakgrund än vad jag själv har och få lite andra perspektiv på livet.


Så vad gjorde vi om dagarna då..? Undrar jag med egentligen eftersom det gick alldeles för fort. Men det gör den ju alltid när man har kul, för det hade vi minsann. Vi vaknade alldeles för sent (vilket berodde på att vi också la oss sent..), missade alltid frukosten så vi gick direkt till stranden istället. Mycket skönare att vistas där i och med att det blåste så skönt, att vara vid poolen var som att sitta i en bastu.


Efteråt gick vi antingen för att kolla i affärer och gamla stan eller bara chilla innan maten. Maten var helt underbar! Tänk dig alla möjligs sorters grönsaker, ungsbakade pizzor, pastarätter, kött och hur många tårtor som helst. Vi gick ju absolut inte hungriga och detta var ett stort + att ha all inclusive!


Ni skulle ha sett gamla stan, hur mysig som helst. Carro tyckte att den var läskig i och med att det kändes som att vi gått tillbaka till antiken men jag tyckte den hade sin charm. Trånga gränder, marken var gjord av massa små stenar, glada människor, fina båtar och små söta barn som spelade dragspel. De hade så många mysiga affärer, dock så verkade de flesta ha samma utbud. Men fick med mig riktigt fina öroonhängen och ett hänge i samma stil. Annars var det bara lite småplock som jag fick med mig och så presenter till mamma och Niclas :) Kände att jag inte skulle köpa till någon annan - av två anledningar. 1. Vill den ena ha vill den andra ha. 2. Jag får aldrig något när någon annan är
iväg. Har nämligen varit alldeles för snäll innan när jag har varit iväg. Så denna gången tänkte jag bara på mig själv.



Rhodos hade en dag när det var fult väder och regnade. Det var den dagen vi lyckades pricka in en dag till Marmaris. Det var många kära återseenden och jag var glad hela dagen - tills vi satte oss på båten till Rhodos igen... Fick träffa alla som gjort mina semesterdagar i Marmaris så bra och de verkade vara lika glada att se mig igen. Och det var såklart en överraskning denna gången med, det är lika kul varje gång. Vi hängde inne på bazaren där vi träffade på Yaya, Putis, Gluggen och massa andra roliga stollar. Shoppade en sjal till mamma som hon önskat sig, men tror inte det var något mer. Carro däremot köpte några plagg av "Oh really?" innan vi traskade vidare till Donatella Travel, Esen, Eric, Ali, Turabi och Claire. Vilka människor, så himla trevliga verkligen. Fick avnjuta en turkisk kebab och drygt en timme i deras sällskap innan det var dags att traska vidare igen, trist nog.




Men vi deppade inte ihop. Vi hade så himla kul de sista dagarna med. Vi introducerade hela vårt hotell för lucifer, har hur många bilder som helst på folk som gör "djävulshorn", vi drack goda orgasm-drinkar och dansade till klockan 6 på morgonen. Chillade på stranden, lärde känna en ryss som ofta gjorde oss sällskap när vi förfestade och så gjorde vi bargatan och blev bjudna på massa shots. Den ena vidrigare än den andra, skillnad från de underbara blåbärsshotsen som vi slog på stort sista kvällen. Vi dansade, åh vad vi dansade. På tomma dansgolv, på proppfulla dansgolv, på borden, på strippstången.. ja överallt. Eftersom man ändå inte kände någon så släppte vi loss!


Vi gick även på en rundtur. Tanken var att vi skulle hitta Rhodos stad med alla affärer. Carro kom ihåg vägen där bussen hade kört och lurade mig att gå på värsta stora trafikerade vägen utan trottoar, att vi överlevde var bra nog. Lite otäckt att gå där då man nog inte syntes så bra, men helskinnade kom vi ur att. Vi går vidare och hamnar i värsta bostadsområdet tills vi tillslut hittar centrum som nog inte låg så långt bort som vi hade gått, utan nästan runt hörnet. När vi var vilse igen började jag känna igen mig men Carro trodde inte på mig utan ville fortsätta gå tills jag fick övertala att vi skulle gått in där. Och mycket riktigt hade jag för en gångs skull rätt, Natalie med världens SÄMSTA lokalsinne. Tog ett tag men tillslut så kände även jag igen mig i området runt vårt fina hotell.


En dag på stranden, tror det var vår hela sista dag. Vi pressar som aldrig förr. Då kommer det två snubbar från ingenstans och börjar prata. Varken jag eller Carro är särskilt intresserade och jag tror att de märkte det då ena av dem tillslut utbrister: We ask you so many questions and you don't ask us anything. Förstår ni hur engagerade vi var då? Nästan pinsamt att de fortfarande satt kvar trots att vi inte visade en gnutta intresse. De ville gå ut och festa med oss på kvällen och frågade oss stup i kvarten hur vi skulle mötas, för att få tyst på dem sa vi att vi skulle möta dem där. En gruppbild senare går de äntligen när de ser att vi börjar bli rastlösa och börjar packa ihop våra grejer. Sjukt skumma människor.


Det var denna kvällen vi helt spontant träffar sjukt roliga människor. Vi gick verkligen all-in i och med att det var sista kvällen. Vi var riktigt dräggiga, det började redan i baren. Ni ska veta att vi verkligen utnyttjade vårt all inclusive, nästan det bästa med hela resan. Vi satt där supertaggade och hade sjukt kul. Folk var så glada och vi träffade ett par från England som vi aldrig stött på innan, de skulle med till barstreet så vi visade dem vägen. Vilka klockrena människor, helt sjukt. Vi hade verkligen så roligt och festade som om det inte fanns någon morgondag. Lauren och hennes kille som jag för tillfället inte kommer ihåg vad han hette lika festglada som oss och rynkade inte på ögonbrynen utan joinade istället på våra tokerier. Precis såna människor jag tycker om. Vi kom nog hem runt 6, efter att de gått runt 4. Var tvugna att säga hejdå till alla människor vi träffat på barerna och tagit en sista dans på stången.


Sista dagen gjorde vi allt för vår sista färg. Låg på stranden hela dagen med en lunchpaus, såklart. Vattnet var verkligen sådär skönt svalkande, nästan för kallt när man gick i men låg man där ett tag så var det superskönt. Efter att ha gått tillbaka till hotellet och fått ett rum att duscha i började det roliga med att packa om. Vi hade båda nästan 3 kg för mycket i våra väskor så det var en liten realityshow som utspelade sig där när vi skulle vika, byta väskor, väga och ta på oss extra plagg. Hade två grupper med människor som beskådade detta. Två av dem var ett gammalt par som nog inte pratade så bra engelska. De bara satt där, småflinade lite, la handen över munnen och verkade tycka detta var allmänt roligt. Och vi hade ganska roligt åt det också, tillslut lyckades vi även ha 15 kg i varje resväska. Att sedan Carros handbagage vägde 6 kg, mitt 9 kg och att hon hade 15 plagg på sig räknas inte.. ;)


Så det var två trötta tjejer som åkte mot flygplatsen. Handlade lite till sprit i taxfreen medans jag pratade med mamma i telefonen. Tillslut trodde jag att jag hade bråttom, men mamma lugnade mig lite. Så när jag handlat 6 liter sprit (3 liter var till mamma & Niclas..) mötte jag Carro som såg aningen stressad ut. Kollade på TV:n och såg att vår flight hade "last call", så det var bara att springa för kung och fosterland. Vi höll alltså på att missa planet, så jävla sjukt. Men flygresan hem gick bra och jag var en tacksam tjej för att mamma åkt till Malmö för att hämta upp oss. För jag hade helt allvarligt talat somnat framför ratten.


Så tack för denna resan Carro, hade verkligen askul. Även om jag kanske inte återvänder till just Rhodos så finns det många andra platser jag kan utforska. Nästa gång är jag sugen på att åka till USA, Karibien eller någon annan grekisk ö.

Natalie

Kommentarer
Postat av: Anonym

2011-06-09 @ 16:49:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0