30 november

Hej alla fina!

Här sitter jag helt stekt, är röd som en kräfta, samtidigt som jag vet att det är snöstorm hemma. Tänk vad livet kan vara annorlunda ibland eller hur? Jag trivs med att mitt liv och vardag är lite annorlunda nu. Få värm ändå in till benen, lite solbränna och lata dagar. Passar just nu helt perfekt!

Tanken med detta inlägget var inte att berätta hur livet kan ta oss utan istället vad jag har gjort de två senaste dagarna.

I går var vi framme i Panama där vi tog oss en taxi som visade oss via djungeln till Panamakanalen. Vi hade tur som fick se hur det funkade när en båt skulle igenom. Det var så att det var olika nivåer så de släppte in vatten från en annan för att vattenytan skulle höjas. Otroligt svårt att förklara så jag låter nog bli att försöka gå in på detaljer. Därefter tog han oss till Panamacity, både nya och gamla staden. På hemvägen stannade vi på ett 'zoo' där jag fick se precis det jag ville. Det var apor, papegojor, vilda hundar, krokodiler och massa andra sorters djur. Det var verkligen helt great och aporna var hur söta som helst, som små människor!

När vi sedan kom tillbaka till båten gjorde vi inte mer än vad vi brukar. Somnade nämligen bums efter middagen som var färdig runt halv 11 då allt tog sån tid. Så i dag tar vi en annan kypare som är hur söt som helst!

I dag vaknade vi upp till ösregn vilket verkligen gjorde alla deppiga. Men vi bestämde oss för att göra det bästa av situationen och gick ner till hamnen där vi fick tag i en taxi. Vädret började klarna och han körde oss till en sån strand som man bara sett på bilder innan. Helt underbart att ligga och steka där, bada i vågorna och bara njuta! Efter att vi badat färdigt gick vi och satte oss på ett café och fikade med vår guide som var helt grymt cool. Skuttade runt på ett ben efter en trafikolycka men det verkade inte alls störa honom, istället berättade han massa roliga saker. 'Dont worry – be happy!'

Efteråt tog de oss till porto limon där vi gick runt en stund innan vi åkte till ännu en strand där vi satte oss för att ta det lugnt innan vi åkte tillbaka.

Nu är jag nyduschad och ska göra mig i ordning för att äta middag. Är så himla hungrig då jag knappt ätit något alls idag så hoppas verkligen att man blir nöjd med maten. För det är inte det enklaste att beställa in något som man tycker om eftersom man inte får veta/förstår så mycket av menyerna. Men det är ett senare problem, nu ska jag platta håret.

 

Snart ses vi!
N


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0