my love ones

idag är det Internationella dagen för att bekämpa cancer
och mina tankar går till mormor & morfar

saknaden skaver då jag vet att jag förlorade något värdefullt när ni inte längre orkade ♥



vi kommer ses igen, det vet jag


Kommentarer
Postat av: Johan Grönlund

Jag beklagar verkligen din sorg:(



Jag är den första som bryr mig om kvinnor med bröstcancer. Jag pluggar just nu på komvux för att sen kunna plugga till biolog för att sen kunna forska om kostens betydelse för olika cancersjukdomar.



Anledning till att jag är så emot att skänka pengar till cancerforskning är att det redan idag finns kunskap som skulle kunna förhindra över 75% av alla cancerfall som sker. Det handlar om kostens betydelse. Är det jag vill ändra på:)

Man ger inte hästar kött precis som man itne ger vargar gräs. Vi vet att de mår dåligt av det. Men vi människor tror vi kan äta godis, frukter som bara innehåller vatten och kanske dricka lite energidrycker. Allt utan att drabbas av sjukdomar. Finns en anledning till att så många tamhundar får diabetes och andra problem men att vargarna slipper det trots inavel och att de är samma art som tamhundarna. Det beror på att vargarna äter den kost de är biologiskt skapta för.

Är samma sak med människan. Äter vi rätt så får vi inte cancer.

Är ju många kvinnor som opererar bort brösten för att de är rädda att få cancer i dem. Och det helt i onödan. För även om de har gener som ökar risken så är det så att om de äter rätt aktiveras inte de generna. Finns ett riktigt spännande forskningsfält inom biologin som kallas epigenetik och som sysslar med det.

Men det har aldrig vart särskilt häftigt att prata om kost och dess påverkan på hälsan. Speciellt inte när coca-cola, kellogs, nestle m.m. har en budget som motsvarar ett mindre lands statsbudget.



Jag håller på och plugga på komvux som sagt. Anledningen är att jag hoppade av trean i gymnasiet. Min mamma fick M.S. och jag visste inte vad jag ville göra med mitt liv. Men när jag läste om hur mycket lidande vi skulle kunna bespara oss själva genom att leva mer biologiskt då visste jag att jag hittat rätt. Mitt mål är att ha en bondgård dit bland annat kvinnor med bröstcancer som fått en dålig prognos av sin läkare kan komma och bo. Sen ska jag forska på om det går att bota cancer genom att bara ändra kosten:)

Vid sidan av komvux så håller jag på och skriver en bok om det här. Vill du diskutera vidare, få reda på källor för mina påståenden eller bara undrar något så maila gärna till mig på [email protected]

Hoppas du får en skön helg:)

Vänliga hälsningar

Johan Grönlund

2010-02-25 @ 14:05:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0